Диктатурите се раждат от недоверието към политиците

Животът на разумните се движи по линията на интелекта и познанието.

Животът на голяма част от тези, които са извън тази категория, се движи по линията на емоцията и омразата. Само повърхностните хора се движат по линията на персоналната омраза или обич. Реагират не като индивидуалности, а като част от тълпата, като фенове на футболни отбори или на партии. Лошото е, че тези хора размахват омразата си и самоблокират интелекта си. Избуяването на омразата се подхранва от медиите, които дават трибуна и задоволяват суетатата на дребния мразещ човек.

Голямата част от дребните хора са офицери на почитателите на подлизурското мислене. Пукнатините в тяхното семейно възпитание е довело до трайни изменения в тяхното съзнание. За съжаление, уважението расте по-бавно от омразата. Омразата, бедността и старостта са най-големите беди. Не може грешките на една система да се лекуват с привилегии в друга. Не е политика обругаването на личности на основата на принадлежности, а не на основата на техните реални действия.

Култивирането на култура на омразата и отчуждението не е най-добрия изход за развитието на България. Не трябва да забравяме, че диктатурите се раждат от недоверието в политиците.

Омразата към политиците и олигарсите обединява хората. Някой правил ли е анализ кои политици с кои олигарси се срещат и дали тази омраза не се финансира от тази симбиоза?

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.