Българските проекции на речта на Тръмп

Доналд ТръмпВ програмната си реч номинираният за президент на САЩ Доналд Тръмп изброи много истини, за които не се говори достатъчно. За съжаление, тези истини имат своите български проекции.

Цитат от речта на Тръмп Ситуацията в България
Днешната (бел. ред.: избирателна) система е абсолютно неработеща и е основана на мошеничество;

24 млн. избиратели, които са недействителни

Носене на протоколи в чували;

Фалшифицирани протоколи;

Покупка на гласове;

Над 1 млн. „мъртви души“ в избирателните списъци

Медийните официози са елемент на корупционен механизъм Според проучване на Института за социална интеграция, с най-голямо медийно присъствие за президентските избори е кандидатът на управляващата партия. Името на председателя на тази партия за 25 дни в 20 национални медии е споменато 2000 пъти, а на второ място е лидерът на опозицията с 400 споменавания, т.е. пет пъти по-малко.
Мерки за борба с корупцията и срастването между власт и бизнес.

 

Закон за изчистване на корупцията във Вашингтон. Той предвижда строга етична реформа, насочена против разложителното влияние на лобисти и спонсори върху нашата политика.

Над 90% успеваемост по обществени поръчки на тесен кръг фирми;

Изключително бързо изграждане на търговскка мрежа за продажба на вестници, билети, цигари, лотарийни игри и др. в цялата страна, при това на най-добрите места и със „съгласието“ на почти всички местните власти.

Избирателно предоставяне на цесии по сделките във връзка с фалита на КТБ.

3,4 млрд. лв. повече приходи в бюджета за 2016 г., събрани от „успешна“ борба с контрабандата, а нито един официално обвинен и/или осъден контрабандист.

Глухота на Прокуратурата по скандалите с фалита на КТБ, „двете каки“, „червеите“ и др.

Нужна е поправка в Конституцията, която ограничава броя на мандатите на членовете на конгреса Конституционният съд отказа провеждане на референдум относно ограничаване броя на депутатите
Преустановяваме назначаването на федерални служители (с изключение на военните, на служители в обществената сигурност и здравеопазването), като по такъв начин съвсем естествено ще се намали броят на чиновниците Преустановено е назначаването на служители в сигурността и здравеопазването, за сметка на назначенията на чиновници
Ще приемем правилото, че всяка нова федерална регулираща норма ще отменя две досега действащи. Регулиращите норми убиват страната ни и работните места След всяка една отменена регулация се въвеждат поне две нови при завишени такси.
Ще забраним на бившите сътрудници на Белия дом и Конгреса да стават лобисти за период от пет години след напускането на работа.

Ще въведем пожизнена забрана на сътрудници на Белия дом да бъдат лобисти на чуждестранни правителства

У нас няма Закон за лобизма, но пък има над 500 сътрудници в Народното събрание и 240 депутати, чиято дейност по време и след мандата им в НС никой не следи.
Изцяло ще забраним на чуждестранни лобисти да събират средства за избирателните кампании в Америка, каквото бе положението досега Чуждестранни фондации са донори на български политически формации и медии
Ще наредя на финансовия министър да обяви Китай за валутен манипулатор – което си е точно така на практика. Със своите валутни игри те ни нанесоха огромни вреди – и това е доста печално. Подчертавам, че не виня китайците – те просто са умни. Вината е на нашите политици, които не ги спряха, въпреки че лесно можеха да го направят. Безкритично поведение на нашите политици спрямо изискванията на брюкселските бюрократи и блокиран достъп до Шенген и Еврозоната.
Ще наредя на министъра на търговията и търговския представител на САЩ да извади всички несправедливи чуждестранни търговски практики, които вредят на американските работници, и незабавно да санкционира тези злоупотреби с всички достъпни правови инструменти – американски и международни. Отказ от преразглеждане на договорите с т.нар. Американски централи, вкл. и на поетите ангажименти от изпълнителната власт за плащането на въглеродните им емисии
Важно е да отменим общообразователните стандарти и да предадем контрола върху образованието на местните органи. Нашето образование сега е зле. Вижте рейтингите – на върха са Швеция, Норвегия, Дания, а ние сме в дъното. А харчим за всеки учащ повече от всички други – и пак сме в дъното на списъка. Другите страни харчат доста по-малко – а пък са на върха. Следователно е очевидно, че системата ни не работи. Ще я променим и подобрим. Държавните образователни стандарти са „Символ веруюто“ на чиновниците в МОН.

Нашето образование е в криза, а средствата за образование се харчат неефективно – финансират се специалности, ненужни за пазара на труда.

Ще разширим професионалното и техническото образование, за които у нас изцяло забравиха, ще направим по-достъпни двугодишните и четиригодишните колежи. За професионалното и техническото образование у нас основно се говори и се пишат концепции.
Законът за борба с нелегалната имиграция ще осигури финансиране за изграждане на стена по южната ни граница. Не се тревожете, аз вече обясних, че за нея ще плаща Мексико. България строи стена със забавени темпове стесна на българо-турската граница. Финансирането от ЕС се използва основно за изграждането на бежански центрове. Провежда се странна дипломация с турската страна – връщат се политически емигранти, а не се предприемат мерки спрямо икономическите имигранти.

 

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Olga Teneva каза:

    Адмирации за ПРОЕКЦИИТЕ!!! И не само в тази му реч, а във всички до сега читателят (или слушателят) естествено достига до аналогии. Но…..очевадно е, че СТАТУКВОТО се „брани“ (както и у нас…) Демонизирват го, изкарват го невеж в политиката „клоун“ (даже и у нас, хващам по интернет само нова.тв. и чета новини, тъпи журналя си позволяват с насмешки да внушават това….ама естествено – кой им плаща(?!)…)….Все пак има надежда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.