Депутати, ходете на работа!

Всеки ден

Присъдата, която работодатели и синдикати се опитват да дадат на политиците у нас, идва от икономическия хаос, който цари в страната, и от факта, че политиците не ходят на работа, а ползват всички екстри, които им осигуряват данъкоплатците. За първи път синдикати и работодатели са единни в своята оценка за политическата ситуация. И резултати вече има, тъй като някои представители на партии се обадиха, за да искат среща ден след като оповестихме декларацията си.

Явно една част са се вслушали и са отчели нашия документ. Надяваме се и на скорошни срещи с тях, за да изложим исканията си, както и твърдите си убеждения, че политическата обстановка у нас трябва да се промени. Някои от тях имат готовност за такава среща, но други не. Ако не се стигне до разбиране, ще приложим мерки. Дали до протести ще се стигне, или ще използваме други инструменти, ще преценим и ще ги обявим по-късно. Но политиците трябва да знаят, че основната сила, която движи родната икономика, би трябвало да бъдат синдикатите и работодателите. И то коректните предприемачи, които не търгуват с властта и зад тях не стои задкулисието.

Изборите винаги плашат бизнеса, защото ситуацията на безвремие блокира работата на администрацията и е крайно непродуктивна. Нашата прогноза засега относно предсрочния парламентарен вот е, че като че ли ще се повтори статуквото. Затова още миналата седмица работодатели и синдикални организации се решихме на тази декларация. Цялото общество е в дълбоко неведение, а хората имат усещането, че политиците създават конспирация за това да не се знае каква е икономиката на големите енергийни проекти.

Не се знае и как ще се вземе решение, което е по-важно от обвиненията, които си отправят политическите партии една на друга. Не по-маловажен е и фактът, че непрекъснатите скандали в политическите среди изгониха чуждестранните инвеститори и накараха българите да бъдат предпазливи и да изнасят своя капитал навън, както и да не разкриват работни места. Тоест политическата ситуация в страната вреди на икономиката и на цялото българско общество. Затова призивът на работодатели и синдикати към политиците е да загърбят тяснопартийните си интереси и да постигнат консенсус по най-важните теми на деня.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.